Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

 La Generalitat ha autorizado el funcionamiento del aula didáctica de cultura clásica de Sagunto durante el próximo curso escolar 2020-2021

03/07/2020
Gabinet de Comunicació
La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha resolt hui autoritzar el funcionament de la Saguntina Domus Baebia

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha autoritzat el funcionament de l'aula didàctica de cultura clàssica de Sagunt, amb el nom de Saguntina Domus Baebia, durant el pròxim curs escolar 2020-2021 tal com ha publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Esta aula, situada en l'edifici municipal del carrer Castell,24 és un projecte educatiu innovador i de qualitat que submergix l'alumnat en el món clàssic.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha assegurat que esta és una molt bona notícia que ve a consolidar un projecte potent, pioner a Europa, sobre la innovació de la didàctica de la cultura clàssica. «Este projecte ens situa com un referent en el marc de les Ciutats Educadores i ens permet generar processos d'ensenyament i aprenentatge de disciplines en l'àmbit de clàssiques», destaca Tarazona, qui a més ha agraït la gran faena del professorat i personal implicat, així com l'assessorament del CEFIRE. «La gran dimensió d'este projecte és fruit d'una sinergia i esforç compartit entre la Conselleria d'Educació i Cultura, Ludere et Discere i l'Ajuntament de Sagunt», conclou el regidor.

Tal com recull la resolució, després de dotze cursos d'experimentació en l'aplicació d'esta aula, i després d'haver-se realitzat el seguiment i les avaluacions corresponents, s'ha conclòs que l'aula manté un percentatge de resposta del 100% de les sessions oferides, fins i tot amb una llista d'espera per als tres trimestres. Així mateix, el grau de satisfacció dels assistents, alumnat i professorat, se situa en nivells molt alts i valoren amb la màxima puntuació tant la seu, preparada per l'Ajuntament de Sagunt, com els materials, les explicacions, les activitats dels tallers, la competència científica i didàctica del professorat i la mateixa organització del conjunt de l'aula didàctica de cultura clàssica de Sagunt. Per tot això, i a proposta de la directora general d'Innovació Educativa i Ordenació, la Conselleria ha autoritzat el funcionament de la qual serà la Saguntina Domus Baebia també durant el pròxim curs 2020-21.


L'objectiu d'este projecte, entre altres, és generar una oferta educativa atractiva en relació amb la cultura clàssica, reforçant les activitats que els centres educatius de la Comunitat Valenciana realitzen en este camp de coneixement, així com desenvolupar itineraris historico-artístics a la ciutat de Sagunt per a ampliar el coneixement històric, artístic i patrimonial, i utilitzar el ric patrimoni de Sagunt i la seua oferta museística.

Podrà participar en esta aula didàctica tot l'alumnat d'ensenyaments no universitaris de centres públics, concertats i privats, prioritàriament de la Comunitat Valenciana.

Els interessats a participar en este projecte podran presentar les sol·licituds a través de la pàgina oficial de la Domus Baebia, que es publica en la web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, en la pàgina d'Innovacióhttp://www.ceice.gva.es/va/web/innovacion-educacion/aula-didactica-de-culturaclasica-de-sagunto.​​​​