Navega cap amunt
Inicia

 L'Ajuntament de Sagunt presenta la IV carrera solidària pels drets de la infància a favor d'Unicef

15/11/2019
Gabinet de Comunicació
L'esdeveniment esportiu tindrà lloc l'1 de desembre, a les 11.00 h, i té com a objectiu donar suport al projecte solidari ‘La teua donació canvia vides hui’


El diumenge 1 de desembre tindrà lloc a les 11 hores al Port de Sagunt la IV Carrera Solidària a favor d'Unicef ‘Pels drets de la Infància’. La carrera, com tots els anys, està organitzada pels departaments de Joventut i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de la regidoria d'Esports i els clubs local d'atletisme: Atletisme Sagunt i Club Camp de Morvedre. També col·laboren empreses com Carrefour, Frit Ravich, Panamá i Importaco.

A més, amb motiu de la celebració del Dia dels Drets de la Infància, també s'han organitzat diverses activitats per als més xicotets com castells inflables, pintacares, tallers, jocs gegants i de taula i ambientació musical.

La carrera familiar tindrà l’eixida en el Casino de la Gerència i tindrà una versió familiar de 2’5 km i una altra competitiva de 5 km. Quant a la modalitat no competitiva, que começarà les 12 hores, el recorregut podrà gaudir-se corrent, caminant, amb carro de bebé, cadira de rodes, patins, mascota, bicicleta, etcètera. El preu de la inscripció és de 7 euros i inclou la participació de l’adult i del menor. D'eixa quantitat, 5’30 euros aniran destinats al projecte d'Unicef ‘La teua donació canvia vides hui’. D'altra banda, la carrera de 5 km que sí que és competitiva té un preu de 7 euros dels quals 4’70 també aniran destinats al projecte d'Unicef i començarà a les 11.00 hores.

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha destacat que en la carrera de l'any passat van participar prop de 600 persones i que, de nou per a esta edició, anima que tota la ciutadania s'unisca a l'esdeveniment esportiu i a les activitats programades. Així mateix, Sampedro assegura que «des de fa tres anys treballem en la mateixa línia i és que Sagunt és Ciutat Amiga de la Infància, nomenament atorgat per Unicef l'any 2016 i que reconeix les nostres bones pràctiques en matèria de polítiques de Joventut i Infància».

Per la seua banda, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha subratllat que es tracta d'un esdeveniment esportiu, cosa que de per sí ja és positiu per a la ciutat i que reafirma l'aposta de l'Ajuntament en les activitats vinculades a l'esport, però que, a més, té una conscienciació particular en parlar d'infància i d'Unicef. «Amb esta tipus d'esdeveniments el que es tracta és de fer reflexionar la gent respecte als Drets de la Infància, de la situació tan desfavorida dels xiquets del tercer món però també d'alguns països més desenvolupats, i del camí que ens queda per recórrer en la societat espanyola més concretament», expressa Moreno, qui a més afig que este tipus d'actes són un exemple de col·laboració, de lluita i de compromís.

«El que volem és que s'involucre la societat civil, perquè este és un treball de tots i la causa ho requerix, ja que amb la nostra ajuda podem canviar la vida de molts xiquets i cal pensar en ells, perquè són la societat del futur i invertir en ells garantix un futur millor. Per tant, jo anime que tots participen perquè este tipus d'activitats el que fan és acostar-nos a la societat que volem ser», ha conclòs l'alcalde. També han assistit a l'acte de presentació el delegat d'Esports, Javier Raro; la regidora de l'equip de govern, Maria Josep Soriano i els representants dels clubs d'atletisme.

Les inscripcions inclouen bossa de corredor amb samarreta i un sac per al menor. Els interessats podran realitzar la inscripció fins al 28 de novembre a través del lloc web www.sportmaniac.com.