Navega cap amunt
Inicia

 El centre ambiental de la Casa Penya reprén l'activitat de visites guiades

02/06/2020
Gabinet de Comunicació
L'Ajuntament de Sagunt i l'Associació Ecologista Agró acorden reobrir, de manera escalonada, el Centre d'Educació Ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara


L'Ajuntament de Sagunt i l'associació Acció Ecologista-Agró han représ la seua activitat de visites guiades del centre ambiental de la Casa Penya, després de tancar els seus espais per la crisi sanitària actual. Esta entitat i l'Ajuntament de Sagunt han acordat reobrir, de manera escalonada, el Centre d'Educació Ambiental de la Marjal d'Almardà-Almenara amb motiu de l'avanç en les fases de desescalada i la transició a la nova normalitat. Concretament, este diumenge 7 de juny es realitzarà la primera visita guiada dels diumenges, en l'horari d'11 a 13.00 hores, sota les estrictes mesures de seguretat sanitàries decretades.

Per a participar en este nou inici, les persones hauran d'inscriure's prèviament i rebre la confirmació de la reserva de la plaça, ja que l'aforament serà limitat per a garantir la distància interpersonal de seguretat i minimitzar les molèsties a la fauna de la marjal, que en l'actualitat es troba en període de reproducció. Per tant, per a concertar les visites en grup reduït cada dijous als espais o visitar la zona els diumenges amb la família i els amics, només cal enviar un correu electrònic a l'adreça visitescasapenya@gmail.com.

Sobre la confirmació de la reserva, l'associació ha explicat que ells enviaran també un protocol sanitari que les persones hauran de complir i una sèrie de recomanacions i bones pràctiques. A més, l'entitat ha declarat: «Als participants us demanem responsabilitat i que sigueu rigorosos en el compliment del protocol. En altres mesures, haureu de portar màscares, si pot ser reutilitzables per a reduir la petjada ecològica de l'activitat».

En cas de no tindre plaça per a la visita del diumenge, l'organització ha oferit la possibilitat d'apuntar-se a la següent setmana, ja que davall cap circumstància s'acceptarà a cap persona que no tinga la seua plaça reservada i confirmada correctament.

La crisi sanitària de la COVID-19 i les mesures de confinament decretades per l'estat d'alarma va obligar al tancament de la Casa Penya el mes de març passat. De forma específica, l'associació ha recordat que l'última activitat realitzada en el Centre d'Educació i Voluntariat Ambiental de la Marjal d'Almardà-Almenara va ser el diumenge 8 de març. Així que, davant la impossibilitat de programar convocatòries a la Casa Penya, Acció Ecologista-Agró i l'Ajuntament de Sagunt van decidir el mes d'abril llançar un programa d'activitats virtuals i substituir les visites guiades dels diumenges per visites en línia telemàtiques, durant les quals segons informen es va parlar de la Marjal d'Almardà, dels seus ecosistemes, flora, ocells, fauna aquàtica i el cicle d'aigua, entre altres assumptes.
Finalment, l'associació ha destacat que l'activitat en línia que manté per a este mes de juny a la Casa Penya és el contacontes infantil Un cuento màgico amb Coralina Conta (La Niña Cristal), que tindrà lloc el 20 de juny, a les 12 hores, a través de la plataforma Zoom. Així mateix, han expressat que «esperem que tinga el mateix èxit que el contacontes El tesoro más grande que vam programar el dissabte 16 de maig».