Navega cap amunt
Inicia

 El Consell Sectorial de la Formació Professional de Sagunt i la Comissió Permanent del Consell han quedat constituïts

22/10/2019
Gabinet de Comunicació
Entre les funcions del Consell es troba, entre altres, la d'actuar com a òrgan consultiu de l'Ajuntament de Sagunt i dels seus organismes autònoms en matèria de Formació Professional

La reunió de constitució del Consell Sectorial de la Formació Professional de Sagunt ha tingut lloc hui en les oficines de la Gerència. Els components d'este consell són la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, Mª José Carrera, com a presidenta delegada; el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; així com representants dels IES locals, dels sindicats majoritaris de Sagunt (CC.OO i UGT) i d’ASECAM.

Entre les funcions que tindrà el Consell es troben la d'actuar com a òrgan consultiu de l'Ajuntament de Sagunt i dels seus organismes autònoms en matèria de Formació Professional; demanar informació sobre qualsevol matèria que afecte el seu camp d'actuació i elevar informes i propostes sobre qüestions relacionades amb les seues finalitats; crear entorns de debat i d'intercanvi que donen resposta als interessos comuns de l'àmbit productiu i educatiu; fer propostes a l'administració corresponent per a la planificació de la Formació Professional i Ocupacional a la ciutat i fer recomanacions en els centres per la seua programació, en funció de les necessitats de l'entorn econòmic i social de la ciutat; o promoure una formació professional i ocupacional innovadora, emprenedora, inclusiva, coeducadora i oberta a Europa.

Esta reunió de constitució ha comptat amb la presència de tots els agents implicats, tals com l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, Mª José Carrera, que exercirà de presidenta; el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; així com representants dels diferents sectors empresarials, educatiu i de sindicats. A més, també han assistit el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, i la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, qui han donat el seu total suport a la iniciativa.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha remarcat la necessitat de connexió entre l'oferta de les institucions educatives i la demanda d'ús de les empreses i que amb este consell s'incentiva esta comunicació. “En esta estratègia de comunicació entra una reivindicació històrica de l'Ajuntament de Sagunt com és el centre integral de Formació Professional que ja està parlat amb la conselleria d'Educació perquè prompte siga una realitat”, ha manifestat Moreno.


A més, el primer edil ha desitjat que entre moltes altres coses, este consell ajude a eliminar el component negatiu de la FP i fer entendre a la ciutadania que apostar per ella és apostar per una major i millor ocupació, per una major productivitat de les empreses i per una reducció de la taxa d'abandó escolar.

Moreno ha agraït a les conselleries d'Economia Sostenible i Sectors Productius i d'Educació la seva implicació en este projecte ja que era imprescindible que totes les institucions tinguen un lloc on parlar i establir sinergies positives per fomentar la FP.

Per part seua, el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, ha manifestat que esta “és una iniciativa necessària que va en la mateixa línia que la Generalitat Valenciana de combinació entre entitats” i ha assegurat que, el més prompte possible, la conselleria d'Educació es posarà en contacte amb el Consell de la FP de Sagunt per posar en marxa les seues necessitats ja que d'ell ha de sortir la proposta d'oferta educativa d'esta comarca.La directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, també ha declarat que en la conselleria d'Economia Sostenible i Sectors Productius estan d'acord amb tot este tipus de fòrums que fomenten l'ocupació i la creació d'empreses i per això ha remarcat el seu total suport a la iniciativa. “El paper d'un Consell de la FP és, a més de permetre treballar els aspectes formatius i d'ocupació, el d'aconseguir el desenvolupament de l'emprenedoria i en el cas concret de Sagunt l'industrial”, ha remarcat la directora general.

El Consell de la Formació Professional de Sagunt, CFP-Sagunt, és un òrgan de participació sectorial i de caràcter consultiu, deliberatiu i de participació social, promogut per l'Ajuntament de Sagunt, per a tots aquells assumptes que, des de tots els òrgans corporatius, educatius i/o empresarials es considere necessari sotmetre en matèria de promoció, atenció i millora de la Formació Professional. D'esta manera, el Consell es constituix com a plataforma estable de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen en l'entorn local, amb l'objectiu principal de fomentar la formació professional i la plena inserció laboral i professional de les persones jóvens de la ciutat.

A més, les accions dels òrgans de gestió del Consell estaran dirigides a jóvens que desitgen incorporar-se al món laboral, a treballadors/es que desitgen millorar les seues competències professionals, a col·lectius en risc d'exclusió social i a entitats i empreses generadores d'ocupació.