Navega cap amunt
Inicia

 L’Exotighost traslladarà Sagunt al Tròpic

12/08/2020
Gabinet de Comunicació
El festival Ressona celebrarà el segon concert de la seua quarta edició el pròxim divendres a les 21 hores. L’organització recomana arribar una hora abans de l’inici de cada concert per facilitar una entrada escalonada


Sons electrònics i marimbes juganeres convertiran el barri de Ciutat Vella de Sagunt en una jungla multicolor de la mà de L’Exotighost, la banda madrilenya que protagonitzarà el segon concert de la quarta edició del Ressona el pròxim divendres a les 21 hores. La formació, que interpretarà temes del seu últim treball ‘La ola oculta’, és una de les poques aproximacions que s’han fet a Espanya cap al gènere musical de l’exòtica.

El grup format per Javier Díaz, Ricardo Moreno, Juan Pérez, María Arranz, Vera Garrido, Javier Álvarez i José Salas genera tota una conspiració sonora sobre l’escenari amb un espectacle molt visual en el que el públic es veu enfonsat ràpidament. El gènere musical de l’exòtica, que va ser popular entre els anys 50 i 60, intentava evocar la musicalitat del Carib alhora que incloïa referències d’altres gèneres. L’Exotighost ha fet la seua aportació al gènere amb temes amb influències del dub o l’electrònica. Les bandes Mausoleo i Pantocrator van inaugurar la setmana passada el festival amb dos directes que no s’oblidaran fàcilment. La primera banda en pujar a l’escenari va ser Mausoleo, que va desprendre l’essència del postpunk amb temes com “Extraño”, “Paralelo”, “Altar” o “En el final”, el seu últim single. La banda valenciana llançarà el seu primer àlbum al mes de setembre. 
Els següents en pujar a l’escenari van ser els membres de Pantocrator, que van convertir les pedres del Teatre Romà en una revetlla pop amb lletres llengudes i desbocades que parlaren d’amor i xarxes socials. La banda barcelonina va interpretar temes com “No te puto pilles”, “Caballo de Troya”, “Calatrava” o “Pánfilo de Narváez”, tema amb el qual la líder del grup, Marta Delmont, va demostrar el seu torrent de veu amb una història sobre ego i desamor.
L’accés als concerts del Ressona es farà de manera escalonada, per això l’organització recomana que el públic arribe al recinte amb el màxim d’antelació possible. A l’entrada de tots els espais hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic. En tots els espais on siga necessari s’habilitaran diferents accessos i eixides per no produir aglomeracions de persones. 

Totes les actuacions del Ressona seran gratuïtes i es realitzaran als peus del Teatre Romà. Els horaris i els detalls de cada concert es poden consultar al lloc web https://ressona.es/. El festival compta amb la col·laboració de Sagunt Reviu i el suport de les regidories de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Sagunt, l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Caixa Popular i empreses locals com Sagunto Distribución, Inmobiliaria Cortés, Taverna de la Serp, Restaurante Le Fou, A Cualquier Otra Parte o Adetursa (Associació per al desenvolupament turístic de Sagunt).​