Navega cap amunt
Inicia

 Cinema, música, humor i focs artificials en la Programació Festiva Estiu 2020 de l'Ajuntament de Sagunt

03/07/2020
Gabinet de Comunicació
La Regidoria de Festes ha presentat els actes que tindran lloc des del 16 de juliol fins al 15 d'agost i que omplin el buit que ha deixat un estiu sense festes patronals
La Regidoria de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat la Programació Festiva Estiu 2020 que tindrà lloc del 16 de juliol al 15 d'agost a la ciutat i que, segons ha explicat la regidora, Asun Moll, al costat de l'alcalde, Darío Moreno, en la roda de premsa de presentació intenta omplir el buit que deixa un estiu sense festes patronals.

Des del 16 fins al 30 de juliol les activitats es desenvoluparan en el nucli de Sagunt ciutat i de l'1 al 15 d'agost en el nucli del Port de Sagunt. Estes activitats aniran des de cinema a l'aire lliure, amb pel·lícules com West Side Story, Campeones o El hombre de al lado, fins a espectacles d'humor, amb Oscar Tramoyeres, Carol Tomás o Sil de Castro, i musicals, tant infantils com per a adults, en la zona porticada del Mercat de Sagunt, als Jardins de l'Antic Casino AHM, en la plaça Cronista Chabret, en l'avinguda 9 d’Octubre o en la plaça Major. Per totes estes activitats se seguiran les mesures sanitàries i d'aforament necessàries. Segons ha explicat la regidora, la manera de regular l'aforament mitjançant invitació anticipada es donarà a conéixer durant els pròxims dies.

També hi haurà concerts de música de banda, el 30 de juliol, a les 22.30 hores en la plaça Major per part de la Lira Saguntina i, segons ha manifestat la regidora, previsiblement l'1 d'agost de la Unió Musical Portenya en un espai encara per determinar.

A més, el 30 de juliol i el 15 d'agost, a les 23.59 hores, es podrà gaudir d'un castell de focs artificials en l'avinguda Pianista Mario Monreal i en l'avinguda Alt Forn, respectivament.

La regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, ha aclarit que estes activitats estan organitzades per la delegació de Festes per oferir una mínima programació a la ciutadania i reactivar l'economia, i no tenen res a veure amb la subvenció que s'atorga a les penyes, «subvenció que les pròpies federacions de penyes van decidir destinar al fons COVID-19». En este sentit, ha agraït la decisió i comprensió de les federacions a suspendre les festes «en un moment molt complicat que es va prendre una decisió molt responsable», i ha recordat que totes les festes de barri que se solen celebrar a la ciutat durant l'estiu també s'han suspés.

També ha agraït el treball del departament per organitzar de forma tan ràpida esta programació i amb les condicions sanitàries de què depenem, així com a la Regidoria de Mobilitat Urbana que tancarà al trànsit tant l'avinguda 9 d’Octubre (en el tram de l'Albereda) com a part de la plaça Cronista Chabret (el carrer del Mercat Municipal) els dies que hi haja algun esdeveniment de la programació. A més, ha donat les gràcies a les federacions de penyes pel seu suport en l'organització d'esta programació i a l'Associació Nautilus per les taules redones que complementaran les projeccions de cinema de la programació.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, s'ha sumat a l'agraïment de la regidora cap a les federacions de penyes «per eixa altura de mires i per eixa responsabilitat que van demostrar durant el procés de cancel·lació de les festes patronals». En este sentit i malgrat no poder celebrar grans esdeveniments que suposen focus de contagi, «les autoritats sanitàries ens han marcat quines són les condicions que havíem de complir per poder celebrar unes festes i amb eixes premisses hem intentat explotar al màxim una programació àmplia».

«Hem insistit des del principi d'esta situació en el missatge que ningú es quedara arrere i en eixa aposta s'incloïa el món de la cultura i és per això que des del moment en què des de l'Ajuntament vam poder programar activitats culturals les duem a terme, sempre intentat comptar amb el teixit associatiu i les diferents entitats que puguen jugar un paper rellevant en funció de l'activitat que es tractara», ha explicat l'alcalde.

El primer edil ha agraït també la implicació de l'Associació Nautilus que durant tot l'any duu a terme una labor de promoció de la cultura i que ara s'ha sumat a esta programació, i ha convidat tota la ciutadania a formar part d'estes activitats «en un estiu atípic que ara es planteja, amb una nova normalitat que necessita que tornem als carrers, a anar als comerços de proximitat, a les activitats culturals, per fomentar el turisme i la cultura, ja que darrere de totes eixes activitats econòmiques estan els veïns i les veïnes de la nostra ciutat». Moreno ha manifestat, finalment, que «estem oberts a qualsevol suggeriment i proposta de millora ja siga per a l'any que ve o per a qualsevol activitat que estiga per vindre».
Per part seua, el president de la Federació de Penyes Port de Sagunt, Manel Rubio, ha disculpat la presència del president de la Federació de Penyes de Sagunt, Ricardo Meliá, que per treball no ha pogut assistir a la roda de premsa i ha manifestat el seu suport cap a l'Ajuntament per organitzar estes festes. A més, ha declarat que des de les dos federacions estan treballant per dur a terme unes festes taurines al més prompte possible a Sagunt sempre que ho permeten les autoritats sanitàries.