Navega cap amunt
Inicia

 Serveis Socials obri el termini per a una consulta pública sobre les Prestacions Econòmiques Individualitzades

19/07/2019
Gabinet de Comunicació
Del 19 de juliol al 9 d'agost, la ciutadania podrà participar amb suggeriments enviant un correu electrònic


La delegació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt ha obert el termini perquè tant la ciutadania com les associacions i organitzacions aporten suggeriments sobre les Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEIS) en matèria de servicis socials. Ho podran fer des de hui fins al 9 d'agost enviant les seues aportacions al correu electrònic servicios.sociales@aytosagunto.es.  Estes ajudes pretenen millorar la qualitat de vida d'aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social. Les persones interessades a participar podran opinar sobretot el que afecta a estes prestacions, encara que s'han plantejat quatre apartats: problemes que es pretenen solucionar, necessitat i oportunitat de l'aprovació, objectius de la norma i possibles solucions.

El departament de Serveis Socials té pressupostats per a enguany 950.000 € per a les PEIS, que repartirà 4.000 ajudes individualitzades. La llei de la Generalitat que recull el catàleg de prestacions les dividix en una sèrie d'apartats que fan referència a la garantia d'ingressos bàsics, a les necessitats bàsiques i a pal·liar situacions d'urgència social i desprotecció, per acolliment familiar, per a cures en l'entorn familiar, etc. En concret, es tracta d'ajudes per a alimentació bàsica, pròtesis dentals, ulleres, casos d'emergència social com són els danys en habitatges per foc o fugides d'aigua, etc.

Esta consulta ve determinada per la Llei de Procediment Administratiu, que establix que abans de modificar una ordenança i a fi de millorar la participació ciutadana en el procediment d'elaboració de la norma, s'ha de realitzar una consulta pública. L'Ajuntament de Sagunt disposa d'una ordenança municipal que regula estes prestacions, aprovada definitivament el gener de 2017, però després de l'aprovació el febrer passat de la Llei de Serveis Socials Inclusius per part del Consell de la Generalitat, ara l'Ajuntament ha de modificar el seu ordenança per a adequar-la a la nova llei.