Navega cap amunt
Inicia

 APIPS programa 8 conferències per a recuperar i difondre el patrimoni industrial

17/02/2020
Gabinet de Comunicació
El programa de les ponències se celebrarà sempre a les 19 hores en la sala d'actes del Centre Cívic Antic Sanatori d'AHML'Associació de Patrimoni Industrial del Port de Sagunt (APIPS) començarà este dimecres, 19 de febrer, el segon cicle de conferències, amb la finalitat de recuperar, conservar i difondre el patrimoni industrial. Les conferències, que formen part de la programació cultural d'hivern 2020 de la delegació de Cultura, estan organitzades per APIPS i compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt. Totes les conferències es desenvoluparan de manera gratuïta en la sala d'actes del Centre Cívic Antic Sanatori d'AHM i començaran a les 19 hores.

El programa comença amb 70 anys d'història de l'handbol masculí al Port de Sagunt, a càrrec del membre del Club Balonmano Puerto Sagunto, Rafael García Marín, que la impartirà este dimecres 19 de febrer. Per al 25 de març, l'expert en mobilitat, Isidro Andújar Hernández, es dirigirà a l'audiència amb la conferència Via Verda d'Ulls Negres. Els últims 7 quilòmetres. Pel que respecta al dia 22 d'abril, el tema a tractar és Valors naturals dels jardins de la Gerència d'Alts Forns, a càrrec del llicenciat en Biològiques i d'Acció Ecologista Agró, Iván Roure Sancha.

Així mateix, el 20 de maig, el professor de Geografia i Història de l'IES María Moliner, Antonio Ortiz López, serà l'encarregat de presentar la comunicació sobre l'Impacte espacial de la industrialització al Port de Sagunt. D'altra banda, per al 17 de juny, les doctores en Medicina, Carmen Sanz Murciano i Inmaculada Pereiró Berenguer, s'encarregaran de la ponència Exposició laboral i mortalitat dels treballadors de la siderúrgica de Sagunt.

Seguint la programació, la conferència que protagonitzarà el 14 d'octubre, serà a càrrec de l'arquitecta, Teresa Lacruz Ros, que parlarà sobre Els edificis no industrials d'Alts Forns. Per al 18 de novembre, l'investigador en Història, José Ramón Carbonell Rubio exposarà La defensa de la Companyia Siderúrgica del Mediterrani durant la Guerra Civil. Finalment, per a acabar, el 16 de desembre, els artistes plàstics del Grup ETRA, Lamberto Ortiz Torrero i Antonio Cosín Mares, tractaran sobre Els artistes de Fàbrica.