Navega cap amunt
Inicia

 L'Ajuntament sol·licitarà ajudes a l'IVACE per a la millora i modernització d'infraestructures i servicis dels polígons industrials

18/02/2020
Gabinet de Comunicació
Les subvencions podrien cobrir fins a 218 029 euros de les actuacions previstesL'Ajuntament de Sagunt sol·licitarà ajudes a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a finançar projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i servicis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

La Junta de Govern Local ha acordat sumar-se a esta convocatòria d'ajudes públiques per a actuar en el polígon SEPES, en Camí la Mar, Ingruinsa i l'àrea industrial El Ventorrillo. Per este motiu, el departament municipal de Promoció Econòmica traslladarà a l'IVACE els projectes sol·licitant la màxima subvenció a concedir per a l'execució de les intervencions.

La regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera, ha declarat que «hem sol·licitat una subvenció per a invertir en la millora de les infraestructures i servicis del polígon SEPES. També impulsarem una plataforma web on desenvolupar les característiques i servicis dels polígons. Amb esta doble actuació intervenim en la millora i modernització dels nostres espais industrials i els fem valdre per a continuar aconseguint atraure inversió empresarial i generar oportunitats d'ocupació en el municipi».La primera actuació serà en el polígon industrial SEPES, adjudicada a PAVASAL EMPRESA CONSTRUCTORA SA per 507 229 euros (IVA inclòs). Este projecte consta d'un carril bici, d’implantació de fibra òptica, de noves zones verdes, d’una pàgina web, de millora viària i de senyalització de trànsit i carrers. Per a estes actuacions, la subvenció màxima que podria rebre's seria de 200 000 euros, per la qual cosa l'aportació municipal es reduiria considerablement.

La segona actuació té a veure amb els polígons industrials Camí la Mar, Ingruinsa i l'àrea industrial El Ventorrillo, en la qual es desenvoluparia una plataforma web amb informació sobre les característiques generals de les àrees, infraestructures i servicis, base de dades sectoritzada d'empreses, cercador d'empreses amb geolocalització, cercador de naus i solars disponibles, etc. El pressupost per a esta actuació ascendix a 18 029 euros i està supeditada a la concessió de l'ajuda que, en cas de concedir-se, cobriria el total de la despesa i no seria necessària cap aportació municipal.

D'esta manera, el cost previst de la intervenció global en polígons industrials ascendix a 525 258 euros i, d'acord amb el que es preveu en la normativa reguladora d'estes ajudes, la subvenció podria arribar a cobrir fins a 218 029 euros, dels quals 200 000 euros serien per a l'actuació física en el polígon SEPES i a més es cobriria la totalitat de la despesa del desenvolupament de la plataforma web. L'aportació financera municipal total, en cas de rebre el màxim d'ajudes, seria de 307 229 euros.​