Navega cap amunt
Inicia

 Joventut llança la campanya #joveresponsable de foment d’hàbits saludables enfront la covid-19

02/06/2020
Gabinet de Comunicació
La Xarxa Joves.net, a la qual Sagunt pertany, ha posat en marxa una campanya per a recordar als jóvens la importància de les mesures de protecció i seguretat
El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro
El departament de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt ha llançat la campanya #joveresponsable amb l’objectiu de recordar a la población jove el compliment de les mesures sanitàries per evitar la propagació del virus. Esta iniciativa fa especial èmfasi en diferents moments socials de les fases de desescalada en les quals es fonamental anar amb cura. Des del departament de Joventut aseguren que és fonamental que els jóvens, en els seus moments d’oci, s’acostumen a canviar detalls dels seus hàbits per protegir-se enfront el coronavirus i, per això, han creat esta iniciativa.
La campanya es basa en missatges il·lustrats que s’aniran llançant setmanalment des de les xarxes socials de la regidoria de Joventut i del Casal Jove, a més de la web oficial de Joves.net i dels perfils a les xarxes socials d’este consorci, encarregat de dissenyar esta campanya juvenil. Des d’esta plataforma, cada municipi membre el compartirà amb els seus jóvens a través de les seues pròpies xarxes amb el hashtag #joveresponsable. La idea que es vol fomentar, tant des de la Xarxa Joves.net com des de la delegació de Joventut, està basada en missatges que animen els jóvens a aprendre i millorar, allunyant-se de textos pessimistes, de dramatismes o sentiments de culpa cap a este col·lectiu. El treball d'il·lustració ha estat a càrrec de l’artista valenciana Barbiturikills (Bárbara Sebastián) que, amb el seu estil alegre i innocent, il·lustra missatges relacionats amb el desconfinament, especialment per a recordar les noves formes de relacionar-se amb altres persones en esta nova situació. Cap recordar que, a més, Barbiturikills ja ha format part del Festival d’Art Urbà Mésquemurs, organitzat per la regidoria de Joventut i Infància.
Cal recordar que l’Ajuntament de Sagunt forma part del Consorci Xarxa Joves.net, que està integrat per 22 municipis: Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetusser, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Montcada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella. El seu principal objectiu és treballar des dels departaments de Joventut per realitzar de manera coordinada i compartida, amb uns mínims de qualitat i efectivitat, accions d'informació i de dinamització i promoure activitats socioeducatives en el marc de l'educació no formal.