Navega cap amunt
Inicia

 Comencen les festes de Sagunt

20/07/2019
Gabinet de Comunicació
El Tro d’Avís i la Xopà des del balcó de l'Ajuntament anuncien l'arribada de les festes patronals de Sagunt congregant una multitud de penyistes
 


Sagunt ja està en festes. Hui, dissabte 13 de juliol, l'Ajuntament de Sagunt ha congregat centenars de penyistes a les seues portes per al tradicional Tro d’Avís que anuncia l'arribada de les festes patronals oficialment, seguit de la Xopà des del balcó del consistori.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll; i diversos regidors de la Corporació han assistit a este acte que dóna inici a les festes, que es prolongaran fins dimecres que ve 31 de juliol.Dins de la programació prevista per a este dissabte, quant a activitats taurines, a les 14.00 hores, el recinte firal acollirà un correbous i una prova de vaquetes enfundades de la ramaderia Gerardo Gamón d'Albalat dels Tarongers. A les 19.00 hores, hi haurà una exhibició especial de la ramaderia Gns. Ozcoz de Fuentes de Ebro; a les 00.00 un correbous de 6 bous embolats de la ramaderia Gns. Cabello d'Alfarp; a les 00.15 una exhibició de vaquetes i 2 bous embolats de la ramaderia Gns. Miró de Cabanes; i, finalment, a les 2.30, una exhibició de vaquetes enfundades de la ramaderia Tauro Pla d'Estivella.

Quant a la programació musical d’este dissabte, a les 22.30 la banda simfònica de la Lira Saguntina oferirà un concert en la plaça Major de Sagunt i, a les 00.30 l'Orquestra Syberia oferirà el seu espectacle en el recinte firal.

La programació del diumenge 14 estarà marcada també pels actes taurins: a les 8.00 un tancament de vaquetes enfundades de la ramaderia El Cid de Xèrica; a les 19.00 una exhibició de la ramaderia La Paloma de Xaló; a les 19.30 un bou de la ramaderia Los Aragoneses de Luesia; a les 23.30 un correbous infantil; a les 00.00 una exhibició del bou de la vesprada de la ramaderia Los Aragoneses de Luesia; a les 00.45 una exhibició de 2 vaquetes i 1 bou embolat per primer any de la ramaderia Ramón Benet d'Altura, embolats a càrrec de la quadrilla d’Emboladors Murbiter.
Quant a la programació musical del diumenge, a les 12.30 hi haurà un vermut musical a Ciutat Vella, al carrer Castell, organitzat per la Taverna La Serp. I per a finalitzar les activitats del cap de setmana, a les 00.30 l'Orquestra Euforia tocarà en el recinte firal.

Fins al dimecres 31 de juliol, saguntins i visitants podran gaudir d'una diversa oferta d'activitats i actes festius que inclourà espectacles musicals, campionats esportius, activitats infantils i els tradicionals actes taurins.​

Fotografies: Roberto Martínez i Gabinet de Comunicació