Navega cap amunt
Inicia

 L'alcalde de Sagunt i la delegada de Cultura presenten noves mesures per la situació d'alarma sanitària

25/03/2020
Gabinet de Comunicació
L'Ajuntament continua desenvolupant iniciatives i oferint nous continguts, entre els quals destaca la programació cultural online a través de la web de l'Ajuntament


L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha oferit de nou una roda de premsa que s'ha retransmés en directe a través del canal del Gabinet de Comunicació a Youtube (AytoSaguntoVideos) en la qual ha informat sobre noves actuacions i iniciatives per part de l'Ajuntament de Sagunt, associacions i entitats, així com sobre recomanacions per a la ciutadania davant la situació actual.

En primer lloc, l'alcalde ha aclarit una qüestió molt repetida, la sol·licitud de dades concretes sobre el número de contagiats per coronavirus a Sagunt. En este sentit, ha explicat que des de Conselleria només s'oferixen dades a escala provincial i no locals. L'explicació és que, a l'inici de la crisi, a causa del reduït nombre de contagis, sí que es podia saber si eren o no del municipi, però, a mesura que s'ha desenvolupat, existix un gran nombre de casos creuats en hospitals, és a dir, a l'Hospital de Sagunt no hi ha únicament veïns i veïnes de la ciutat, sinó d'altres municipis pròxims, igual que veïns i veïnes de Sagunt estan sent tractats en altres hospitals. No obstant això, sí ha confirmat que els serveis sanitaris, de moment, no estan saturats a Sagunt i que, per això, cal continuar obeint a les recomanacions sanitàries.

També ha informat que, des de l'Àrea d'Igualtat, continuen lluitant contra la violència masclista i atenent casos de les dones que ho necessiten. Per a això, i en col·laboració amb les farmàcies, l'Ajuntament s'ha unit a la campanya 'Màscara 19'. Qualsevol dona que es trobe en esta situació, aprofitant les seues eixides de casa per a comprar, podrà demanar en la farmàcia 'mascarilla19', i immediatament telefonaran al 112, que mobilitzarà tots els recursos de protecció de la localitat.

En referència a la delegació de Turisme, el primer edil ha informat sobre una iniciativa que s'està desenvolupant des del SICTED Sagunt (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions) i que consistix en un servici de WhatsApp per a acostar tota la informació d'interés cultural, patrimonial, gastronòmica i festiva a turistes i residents. Este Whattsapp convidarà a descobrir Sagunt jugant des de casa. En un futur pròxim, quan la situació es normalitze, serà un canal per a la comunicació d'esdeveniments de la ciutat i oferirà jocs relacionats amb aspectes turístics. Els interessats podran donar-se d'alta a través del número 664 681 956 enviant la paraula ‘ALTA AGENDA TURISME SAGUNT’.

Una altra de les qüestions que ha detallat l'alcalde és el protocol a seguir en cementeris davant la situació de crisi actual, els quals romandran tancats per a les visites. En este sentit, en el cas d'inhumacions i exhumacions, es permetrà l'accés dels familiars, en un número mínim, i dels treballadors de la funerària. No es permeten marmolistes per a instal·lar noves làpides ni floristes, ni es podran realitzar actes religiosos. A més, s'haurà de mantindre la distància de seguretat de dos metres mínim entre les persones. Una vegada finalitzat el servici, al cap de deu minuts, les instal·lacions tancaran de nou les seues portes.

D'altra banda, Darío Moreno ha anunciat que des de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) i la Comissió Interuniversitària d'Estandardització d'Acreditacions de Coneixements de Valencià (CIEACOVA) han decidit ajornar les proves de coneixement de valencià fins a un altre avís.

Quant a les mesures adoptades pel Departament de Salut de Sagunt, seguint amb les recomanacions de Conselleria, el primer edil ha recordat la reorganització d'alguns consultoris auxiliars per a centralitzar recursos, així com la suspensió d'aquelles cites mèdiques presencials que no siguen urgents. Totes les mesures adoptades poden consultar-se a través del següent enllaç: http://www.aytosagunto.es/es-es/actualidad/Paginas/comunicado-departamento-salud-sagunto.aspx​

Darío Moreno ha tornat a incidir en què els comportaments irresponsables de la ciutadania podran ser sancionats amb multes que van des dels 600 € fins a 100.000 € per incomplir l'obligació de romandre a casa excepte determinades circumstàncies justificades. En este sentit, la Policia Local i la Policia Nacional van interposar durant el dia d'ahir sis denúncies i van interceptar 25 vehicles, «per això vull fer una nova anomenada a la responsabilitat a tots els veïns i veïnes», ha declarat el primer edil.

Finalment, l'alcalde ha agraït a tots els comerços i establiments que desinteressadament estan proporcionanant recursos per a poder lluitar contra esta crisi. Concretament, a la Clínica Vilamar, per la donació de 50 màscares, i a la Clínica Estètica Inma Vera de València, per 50 màscares donades. També ha recordat la plataforma Morvedre a Casa, una iniciativa en la qual més de 50 comerços del municipi oferixen béns de primera necessitat i poden vendre'ls a la ciutadania sense necessitat de desplaçaments, i els telèfons de Serveis Socials per a aquells que necessiten ajuda, 96 265 58 82, de voluntariat 96 265 58 58 (Extensió 1), i de l'Àrea d'Igualtat, 96265 58 89.

Per part seua, la regidora de Cultura i Festes, Asun Moll, ha agraït a tota la població que s'està bolcant amb la causa i cridant a l'Ajuntament per a oferir la seua ajuda, així com la labor de tot el funcionariat de l'Ajuntament que està teletreballant des de casa perquè tots els serveis continuen actius per a la ciutadania. Respecte a la delegació de Festes, ha explicat que s'ha desconvocat tota la programació festiva prevista, però que es continua treballant en les festes patronals perquè «confiem que, si seguim tots amb les directrius, podrem celebrar-les en la seua data prevista». Des de Cultura s'està treballant en la mateixa línia i ajornant qualsevol activitat. No obstant això, través de la pàgina web de l'Ajuntament s'estan oferint continguts culturals online; tots aquells que desitgen consultar-lo poden fer-ho a través del següent enllaç: aytosagunto.es/es-es/ayuntamiento/servicios/CulturaEducacion/Paginas/contenidos_online.aspx. Estes propostes aniran variant periòdicament «per a oferir una oferta àmplia i variada».