Navega cap amunt
Inicia

 El Mercat Medieval de Sagunt s’inaugurarà el 6 d’octubre

03/10/2018
Gabinet de Comunicació
Els carrers del centre de Sagunt tornaran a l’Edat Mitjana en el tradicional mercat de recreació histórica de productes artesanals, gastronòmics i ambientació lúdica i festiva


 
 
El tradicional mercat medieval de Sagunt, inclòs en la programació de commemoració del 9 d’octubre, s'inaugurarà este dissabte, 6 d'octubre, i es podrà visitar fins el pròxim dia 9 d'octubre. Es tracta d'un esdeveniment de gran envergadura que, any rere any, va adquirint més importància pel seu rigor històric i la seua atractiva ubicació en el nucli antic del municipi, el qual s'inunda d'ambient lúdic durant quatre dies i atrau gran quantitat de visitants.
 
Entre els actes centrals de caràcter cultural que compondran l'esdeveniment està la inauguració del mercat, protagonitzada per l'arribada del Rei Jaume I, que serà dissabte que ve a les 18.00 hores. També una obra teatral del judici inquisitorial esdevingut en el nostre municipi, ‘El judici contra Úrsula’, les capitulacions de Jaume I i Na Violant d’Hongria, i el gran videomapping que es projectarà en la façana de l'Ajuntament de Sagunt el dia 8 d'octubre a les 22.00 h.
 
 
 
Enguany es podrà gaudir de les recreacions històriques de Saguntum Civitas; d'actes teatrals, en els quals es troben actors com Toni Llorens, Paqui Rondan, Ruth Villar, Valentín Cabrera, etc; les danses tribals d'Analakasmana; les tradicionals melodies de Germans Caballer; les titelles de Camí de Nora; la col·laboració nova de Moros i Cristians de Sagunt i molts més.
 
Per a esta edició, el mercat està format per, aproximadament, 100 parades, en les quals es podran adquirir productes com a sabons i cremes, orfebreria, joguets, llums d'oli, cistelles, ciris, complements fets amb cuir, etc. A més, es donaran cita artesans de l'alimentació que prometen fer les delícies de veïns i turistes amb caramels, xocolates, embotits, rebosteria, castanyes, carns i fleca, entre altres parades.
 
 
Les parades es podran visitar de 10 a 14 hores i de 17 a 23 hores en la plaça Cronista Chabret, plaça Major, plaça dels Tarongers, carrer Dolors, carrer del Castillo i plaça Facundo Roca, amb actuacions teatrals, recreacions històriques, danses medievals, tallers artesans, desfilades, animació, contacontes, etc. El mercat es basa en una ambientació minuciosa en la qual es cuida des del més mínim detall de la decoració fins al vestuari del personal encarregat de parades i animació.
 
Este esdeveniment ho realitza l'empresa de Sagunt Guielandus Dagda al costat de l'Ajuntament de Sagunt. A més, és important destacar la implicació de participants del municipi, com són diferents associacions culturals i locals, que va augmentant amb el pas de les edicions.