Navega cap amunt
Inicia

 El director de la MICE lliura el premi a l'alumnat del CEIP Baladre creador del curt ‘Stop Bullying’

18/02/2020
Gabinet de Comunicació
El guardó es va conéixer en la 1a Mostra Internacional de Cinema Educatiu MICE l'Havana 2020 que es va celebrar a Cuba a principi de febrer


El director de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu MICE, Josep Arbiol, ha visitat el CEIP Baladre per a lliurar el premi que l'alumnat va obtindre en la 1a MICE l'Havana, celebrada a principi de febrer a Cuba, pel curtmetratge Stop Bullying. L'obra creada per l'alumnat amb l'ajuda del professorat tracta sobre una denúncia social molt present en molts centres educatius com és l'assetjament escolar. El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, qui va recollir el premi en el certamen celebrat a l'Havana, també ha estat present en el lliurament del guardó en el centre educatiu.

Tarazona, qui a més ha entregat als alumnes i a les alumnes un diploma acreditatiu pel premi, els ha donat l'enhorabona «per la gran faena que han fet en este curt i que han vist molts xiquets i xiquetes» i ha comparat el premi obtingut amb els Goya per la seua gran importància, «però en este cas en l'àmbit del cinema educatiu».

D’altra banda, el director del festival ha recordat que el curt guanyador va arribar a l'edició cubana després d'un procés de selecció molt gran d'entre altres projectes de diverses edicions de la MICE i que haver obtingut el primer premi de Primària «ha sigut d'allò més just ja que els guanyadors els trien xiquets i xiquetes, en este cas cubans, sense que cap adult puga opinar, ja que a vegades el missatge que llanceu vosaltres arriba molt millor als vostres companys que el que llança un professional». I a més de donar-los l'enhorabona, ha felicitat el professorat pel treball de dur a terme un curtmetratge a l'aula.El projecte del col·legi de Sagunt, que va representar a la MICE València-Comunitat Valenciana en la primera edició d'este festival al país del Carib, va ser guardonat amb el primer premi després d'un procés de selecció en el qual van participar més de 27 000 xiquets i xiquetes de 10 comarques, de les 15 que estructuren l'illa de Cuba, que van vore i van valorar els diferents audiovisuals seleccionats per l'organització del festival.

Cal recordar que a la mostra es van presentar altres projectes audiovisuals realitzats per diferents centres valencians com el CEE Raquel Payà o diversos col·legis i instituts valencians que també van ser premiats, com per exemple l'obra Fugitius habituals o Aventura baix la pell que van obtindre el segon i el tercer premi en la categoria de Primària, respectivament. D'altra banda, els premis atorgats en categoria de Secundària van ser per als curtmetratges Siente, Bosa i Manual del perfecte inoportú, amb el primer, segon i tercer premi, respectivament.

Així mateix, des de l'Havana van indicar que també s'està valorant utilitzar el curtmetratge saguntí com a model per a desenvolupar audiovisuals educatius en els centres escolars de Cuba.
En el curt Stop Bullyng van participar els cursos de sisé del CEIP Baladre durant 2018-2019, amb la coordinació i execució del projecte per la mestra Elena Gutiérrez i amb la participació de l'alumnat: Ainhoa Aspas, Sofian Azziya, José Miguel Barrull, Miguel Ángel Contador, Olga Díaz, Vicente Gabarre, Vicente González, Selena González, Aya Hamou, Nayara Heredia, Samai Jiménez, Rania Manar, Oumaïma Nehaili, David Oyonarte, Khira Riham, María Romero, Érica Santiago, Borja Sarió, Niama Teffah Ainhoa Tomás, Noura Lamrajaa, Gabriel Jiménez, Zacareya Azzyia, Adam Rachiq, Manal Ait Ahmed, Mounir Ait Ahmed, Amina Drissi, Lina Ardi, Nirmin Jaadi, Chaimae Zehaf, Adrius Sulcius, Ángela Romero, Nawal Zehaf. Alguns d'ells i elles, són enguany ja a l'institut.