Navega cap amunt
Inicia

 Igualtat oferix una pel·lícula i el posterior col·loqui sobre els abusos sexuals en la infància

15/11/2019
Gabinet de Comunicació
En el Centre Cívic Antic Sanatori, dilluns que ve, 18 de novembre, dins de la programació del 25N

La delegació d'Igualtat i l'Associació Cultural Nautilus han programat la projecció de la pel·lícula dirigida per Montxo Armendáriz, No tengas miedo, dins dels actes del 25 de Novembre Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Començarà a les 19 hores del pròxim dilluns, 18 de novembre, en el Centre Cívic Antic Sanatori d'AHM. En acabar la pel·lícula, començarà un col·loqui amb la psicòloga i psicoterapeuta María José Antonino.

La pel·lícula conta la història de Silvia, una jove marcada per una infància fosca. Amb tot just 25 anys decidix refer la seua vida i enfrontar-se a les persones, sentiments i emocions que la mantenen lligada al passat. I en la seua lluita contra l'adversitat, contra si mateixa, anirà aprenent a controlar les seues pors i convertir-se en una dona adulta, ama dels seus actes.

No tengas miedo és una de les primeres pel·lícules a tractar obertament l'abús sexual en la infància. La pel·lícula ens presenta la història de Silvia, una jove que patix abusos sexuals per part del seu pare des dels set anys, i amb una mare que preferix ignorar el fet que en un moment donat li revela la xicoteta Silvia. La pel·lícula aprofundix en els abusos sexuals en la infància i en les seqüeles que estos abusos solen deixar en les seues víctimes i la manifestació de les quals en l'edat adulta pot aparéixer davall la forma de depressió, trastorns d'ansietat, trastorns de la personalitat, desordres alimentaris, baixa autoestima, intents de suïcidi, dificultats en la relació amb els individus del sexe que va cometre l'agressió, diferents problemes que poden manifestar-se en la relació sexual, etc.

El film, de 2011, està dirigit per Montxo Armendáriz i compta amb un repartiment format per Michelle Jenner, Lluís Homar, Belén Rueda, Nuria Gago i Rubén Ochandiano.