Navega cap amunt
Inicia

 El Festival Internacional de Percussió Percumon celebra la seua cinquena edició de manera online

01/06/2020
Gabinet de Comunicació
Donada l'actual situació, el festival ha decidit reinventar-se i oferir els seus continguts en línia a través d'una plataforma que emetrà en directe tota la programació des de l'11 al 14 de juny


La cinquena edició del Festival Internacional de Percussió Percumon se celebrarà un any més de l'11 al 14 de juny. Donada l'actual situació provocada per la covid-19, el festival de percussió afrobrasilera que es realitza anualment a Sagunt i al Port de Sagunt oferirà una alternativa que es podrà gaudir des de casa. Durant els dies en què se celebrarà el festival en línia s'emetrà gran varietat d'activitats relacionades amb la percussió afrobrasilera a través de la pàgina web www.percumon.com, entre les quals destaquen tallers, entrevistes, minidocumentals o concerts. 

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha agraït la capacitat d'adaptació que han tingut els organitzadors per a dur a terme este esdeveniment «plantejant un festival absolutament online, que malgrat això és una opció vinculada a la nostra ciutat i que permetrà el dia de demà atraure visitants» i ha recordat que esta situació és transitòria i que el que es busca és posar a Sagunt en el mapa. A més, el primer edil ha manifestat que l'Ajuntament ha treballat «per reinventar-se i ajudar els sectors que s'han vist perjudicats per esta crisi, especialment amb el món de la cultura i l'art, ajudant a totes aquelles entitats culturals que tingueren interés a trobar les maneres de continuar gaudint de l'art, de la cultura i d'oferir-la a tota la ciutat i a totes les persones interessades».


La celebració d'este festival en línia, segons l'alcalde, és una nova fórmula i ha assegurat que, per part de l'Ajuntament, es continuarà apostant per l'àmbit cultural, ja que «en este món marcat pel covid-19 també podem gaudir de la cultura i mantindre este aspecte viu perquè en un futur, si podem celebrar de nou el festival de la manera tradicional, no hàgem perdut l'esperit del Percumon».


L'organització de Percumon ha agraït poder estar present un any més i ha subratllat que el més important és acostar la cultura a les cases, per això han creat una plataforma en línia on s'inclourà tot el material generat durant el festival i que serà accessible al públic fins i tot després del festival. «Podrem situar Sagunt en el mapa mundial i acostarem la cultura afrobrasilera a les llars, independentment d'on es troben», ha assenyalat l'organització.


El Festival, que està organitzat per l'Associació AGB Green Gos i per l'Escola de Batucada Raizes, s'ha presentat este matí en una roda de premsa en la qual ha intervingut l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; la regidora de Cultura, Asun Moll, així com membres de l'organització del festival. Percumon compta amb la col·laboració de la delegació de Joventut, Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Sagunt i de la Generalitat Valenciana. A més, també col·laboren Contemporânea, el Festival Rototom Sunsplash, Percuforum i Tito Puig.

Una diversa programació de l'11 al 14 de juny


Quant a la programació, el festival iniciarà la seua activitat el dijous 11 de juny a les 16 hores donant a conéixer als guanyadors del concurs de batucades Bloco Ayan, Basketà, Sambiesta i Pan de Azúcar. A les 18.30 hores serà el torn de Pacote & Junior, amb un minidocumental, un posterior taller de samba reggae i un directe. Per al divendres, 12 de juny, s'ha programat un taller infantil sobre instruments reciclats que donarà principi a les 11 hores, seguit a les 12 h d'un taller per a jóvens en el qual ensenyaran a estampar samarretes. A partir de les 16 hores tindrà lloc un bloc d'innovació, amb l'estrena del vídeo Brincadeira Percumon 2017 de la mà de Brincadeira, Green Gos i Siete Octavos. Seguidament serà el torn de Japa System, amb la projecció d'un documental a les 18.30 hores, un taller de samba fusió i un directe. Finalitzarà el dia Thais Morell amb un concert a les 22 hores.


El dissabte, 13 de juny, s'iniciarà amb un taller infantil sobre disfresses de carnestoltes, a les 11 hores, i un taller de batucada en la cuina a les 12 hores, seguit d'un concert de Thais Morell que donarà principi a les 13 hores. A partir de les 15 hores s'oferirà el documental A força ancestral dos tambors. A les 16 hores hi haurà un directe amb A Swingueira i, una hora després, un bloc femení amb artistes com Yewandé, Yemanjá, Shambaiala i Aiyé. A les 18.30 hores serà el torn d'Adriana Portela, amb un minidocumental, seguit d'un taller de samba reggae i un directe, mentre que a les 21.30 hores s'ha programat el taller ‘Fes-te una caipirinha’. A les 22 hores Bayo oferirà un concert, mentre que Dj.Naitinho Careca ho farà a les 23 hores.

Per a l'últim dia del festival, el diumenge 14, s'ha organitzat a les 11 hores un taller sobre capoeira regional impartit per Jamaica, qui seguidament oferirà un directe. A continuació, a les 13 hores, Bayo oferirà un concert. A la vesprada, a les 16 hores, tindrà lloc un bloc social de la mà de Bloco Suca, Tymbals DiPercusion, Batu-cas i Raízes. A partir de les 18.30 hores el protagonista serà Elem Silva amb un minidocumental, seguit d'un taller de samba reggae i un directe que tancarà el Festival Percumon 2020.


Diferents opcions per a gaudir del festival i dels seus continguts una vegada finalitzat


Per a gaudir del festival en directe hi haurà dos opcions; la primera de les quals és la subscripció ‘live’ en directe d'accés d'un dia, la qual permet gaudir del contingut d'eixe dia en concret sense restriccions. D'altra banda, la segona opció és la subscripció 'live’ en directe de tot el festival, que permetrà accedir a tots els continguts durant els quatre dies de duració del festival. Per als qui desitgen continuar tenint accés a tots els continguts una vegada finalitze el festival, ja que es quedaran guardats en la plataforma, també existix l'opció ‘premium’ que permetrà l'accés de manera il·limitada durant tot l'any. Les diferents tarifes d'accés als continguts es poden consultar a través de la pàgina web del festival.


El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, ha posat en valor la realització de la cinquena edició de Percumon com una edició adaptada a la situació que ha tocat viure per la crisi sanitària actual. Així mateix, ha remarcat que «per a l'Ajuntament de Sagunt este festival és una de les apostes principals, com a referent cultural de la ciutat, que involucra als departaments de Joventut, Turisme i Cultura, i per això volem continuar apostant per ell per a garantir que en esta nova normalitat es mantinga l'oci i la cultura com a generadors d'objectius i valors». Sampedro ha destacat que este festival és referent tant en l'àmbit cultural com en l'econòmic i que suposa una aposta turística important per a la ciutat.


Per la seua banda, la delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha declarat que des de la seua delegació calia apostar per este festival «per ser una finestra al món que ens permet promocionar-nos fins i tot més que en altres edicions en les quals han participat persones de moltes parts del planeta». A més, ha afegit que «teníem el deure moral de continuar lluitant i treballant amb un sector, el cultural, que s'ha vist molt afectat per la covid-19».


Finalment, la delegada de Cultura, Asun Moll, ha destacat l'obstinació de l'organització de Percumón i la decisió final de realitzar el festival de manera digital, perquè «d'esta manera es garantix que el festival continue i a més d'una forma a través de la que podrà accedir a més gent». Així mateix, la regidora ha remarcat que esta és la primera activitat en línia promoguda directament per l'Ajuntament de Sagunt que permetrà que el municipi arribe a tothom.​