Navega cap amunt
Inicia

 El Teatre Romà acull este diumenge el primer acte presencial de la MICE

03/07/2020
Gabinet de Comunicació
La direcció de la MICE oferirà, a les 20 hores, un acte d'homenatge a tot el treball realitzat des de casa durant el confinament davall el lema ‘#MICEACASA: Cuba és Cultura’

El Teatre Romà de Sagunt acollirà este diumenge 5 de juliol, a les 20.00 hores, el primer acte presencial de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE). L'organització de la MICE València-MICE Cuba i l'Ajuntament de Sagunt, a través del departament d'Educació, l'ambaixada de Cuba a Espanya i el suport d'altres institucions (Conselleria de Cultura, Associació d’Amistat Valenciano Cubana José Martí, Stepv, Diputació de València, ICAIC i ESAT), han organitzat este acte per a homenatjar tot el treball fet des de casa durant l'etapa del confinament per la crisi sanitària.

Esta primera trobada, que seguirà de manera estricta les normes de la nova normalitat, inclou una variada sèrie d'activitats, com un photocall lliure de COVID en l'entrada, l'actuació del guitarrista Rafael Serrallet, dels jóvens saguntins Joan Tarazona i Gabriel Familia amb marimba i oboé, l'estrena de Jugador de Petrer, sobre la rondalla d'Enric Valor, produïda per la ICAIC. A més, l'acte comptarà amb parlaments i la presentació de la pel·lícula Habanastation de Ian Padrón, autor que, després de la projecció, contestarà les preguntes en línia des de Cuba.

Quant a l'accés al recinte, des de l'organització indiquen que l'entrada és gratuïta, però se sol·liciten per correu electrònic a miceproduccio@jordielmussol.com, indicant nom i cognoms de fins a un màxim de 2 persones. Les reserves es faran atenent l'hora d'arribada de les peticions al correu electrònic indicat abans.

Les entrades són nominals, per tant, s'haurà d'aportar un document identificatiu en l'entrada al recinte. En este sentit, des de l'organització demanen serietat a l'hora de sol·licitar les entrades, ja que s'ha limitat l'aforament en una cinquena part del que s'establix per les normatives sanitàries. A l'entrada del teatre hi haurà un llistat amb els noms de les persones assistents i per a poder accedir serà obligatori l'ús de màscara.

El president de la MICE Internacional i codirector de la MICE Cuba, Josep Arbiol, ha explicat que este intercanvi entre la MICE cubana i la valenciana «és la culminació del treball conjunt». A més, ha expressat com «l'exportació de la nostra cultura més enllà de les mars té la finalitat de servir, de donar sense esperar res a canvi, d'ensenyar el nostre, i poder aprendre del que ens porten des de Llatinoamèrica».

Per la seua banda, el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha assenyalat que Sagunt «és una ciutat compromesa amb l'educació i la MICE des dels seus inicis. Un dels projectes valencians educadors més potents és la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, un projecte que ha traspassat les nostres fronteres i que és present en molts països del món, entre ells, Cuba. Això s'explica, entre altres motius, per la necessitat cada vegada major d'educar des de contextos audiovisuals. Per això, des d'un escenari carismàtic com el Teatre Romà».