Navega cap amunt
Inicia

 El festival Sagunt a Escena estrena una nova imatge per a l’edició de 2020

08/07/2020
Gabinet de Comunicació
La Generalitat Valenciana ha augmentat 100 000 euros respecte al que anava a ser el pressupost total del festival, la imatge del qual ha sigut dissenyada per l'artista Juliane Petri
El festival Sagunt a Escena 2020, que se celebrarà a la ciutat de Sagunt del 4 d’agost al 5 de setembre, ja compta amb la imatge per a l’edició d’enguany. Este disseny ha estat realitzat per l’artista i dissenyadora gràfica Juliane Petri. Amb el lema ‘Recuperem l’escena’, el festival, que celebra la seua 37a edició, oferirà al voltant de quaranta espectacles tant al Teatre Romà com a altres espais de Sagunt i del Port de Sagunt. La presentació de tota la programació del festival es farà dilluns que ve, 13 de juliol, al ‘hall’ del teatre Principal de València.

L'artista i dissenyadora de la imatge d'esta edició del festival, Juliane Petri,  comenta que «poder tornar a l'escena és el missatge essencial d'esta 37a edició del festival. A través del símbol de la màscara he tractat de comunicar amb vivor i frescor, i d'una forma molt directa, esta invitació a reunir-nos entorn de l'escena del Teatre Romà com a punt tradicional de trobada d'est festival estiuenc».

A més, respecte al disseny de la màscara que representa esta edició, Petri ha afegit que «la construcció abstracta de la màscara amb formes geomètriques elementals crea una atmosfera de ficció que recorda el context especial en el qual se celebra esta edició».

Sagunt a Escena, que està organitzat per l’IVC i per l’Ajuntament de Sagunt, disposarà esta edició de 2020 d’un augment de 100 000 euros respecte al que anava a ser el pressupost total del festival per part de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Entre les actuacions que els assistents al festival podran gaudir, més d’una vintena seran de grups i companyies valencians. A més a més, tots els espais del festival oferiran enguany diverses estrenes absolutes.

En un estiu en què moltes de les cites habituals del públic amb les arts escèniques han sigut suspeses o reduïdes, Sagunt a Escena torna en 2020, fent un gran esforç, amb un volum i qualitat de programació superiors als d’altres anys i amb una presència molt important de companyies valencianes en tots els espais d’exhibició. Tot açò sense descurar totes les mesures de seguretat higièniques i de distància física que la situació sanitària requerix.

Sagunt a Escena oferirà espectacles en diversos espais de la ciutat del Camp de Morvedre. El Teatre Romà serà l’escenari principal del festival, on els assistents tindran l’oportunitat de gaudir de noves aproximacions als textos clàssics, de la música popular i de la dansa més contemporània.

D’altra banda, dins de l’‘Off Romà’ hi haurà actuacions al Centre Cultural Mario Monreal, a la Casa de Cultura i Centre Cívic del Port de Sagunt, a la Casa dels Berenguers, i a l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, que enguany s’incorpora com un nou espai per a la programació del festival, on es podran veure espectacles de sala de companyies valencianes.

Igualment, els espais de carrer habituals com la Glorieta, la pujada al Castell o els jardins del Casino Recreatiu i Cultural del Port de Sagunt s’ompliran d’espectacles circenses i musicals de les companyies més representatives del teatre de carrer.  

Tota la informació sobre el festival estarà disponible pròximament en ‘saguntaescena.com’.