Navega cap amunt
Inicia

 Éxit de participació en la primera edició del “Splash Sagunt Comic Festival”

01/04/2014
Gabinet de Comunicació
La delegació de Joventut del Ajuntament de Sagunt ha organitzat aquesta iniciativa que va tenir una afluència de 1.500 persones en la jornada del dissabte
La primera edició del “Splash Sagunt Comic Festival” ha finalitzat amb gran èxit de participació i de públic, segons destaca la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, que indica que l'afluència va ser d'al voltant de 1.500 persones en la jornada del dissabte. 
 
 
La regidora de Joventut, Davinia Bono, ha destacat “l'excel·lent acceptació que ha tingut el festival entre la gent de la nostra localitat, però també entre persones vingudes de fora. El públic ha valorat molt positivament les iniciatives que hem preparat des de la delegació i no solament ells, sinó també les editorials, autors i professionals que han participat en aquesta edició. Aquestes bones dades que hem collit ens donen ales per a seguir treballant i millorant, ja que la nostra voluntat és que el festival es convertisca en una cita anual i en un referent en aquest sector. De fet, un dels responsables de l'editorial La Cúpula ja ha indicat que és un dels quatre millors festivals d'Espanya”. Bono també ha recordat que “la programació general del departament l'hem dedicat també aquest trimestre al món del còmic, ja que considerem que és de gran interès i prova d'això són els bons resultats obtinguts”.
 


Les activitats organitzades des del departament municipal, que han girat al voltant del món del còmic, han sigut molt variades i nombroses, per aquest motiu s'ha interessat per elles un públic compost per persones de totes les edats. Tallers, exposicions, xarrades, trobades amb autors i editorials, jocs, cinema, un mercat ambulant, un concert i fins i tot una festa van aconseguir fer les delícies de majors i xicotets durant el cap de setmana. La popularitat que prompte va collir el festival també va fer que s'omplira l'autobús que s'havia preparat perquè els interessats acudiren des de València. En total, segons els càlculs del departament de Joventut de l'Ajuntament, unes 1.500 persones es van acostar al Casal Jove de Port de Sagunt per a gaudir de l'àmplia oferta lúdica i formativa que s'havia preparat. De fet, tots els tallers es van completar i fins i tot va haver-hi llista d'espera per a alguns d'ells.
 
 
Concretament, els autors que han estat en aquesta edició de el “Splash Sagunt Comic Festival” han sigut:Sento Llobell, Cristina Durán i Miguel Á. Giner, Esteban Hernández, Chris Stygryt, Ana Oncina, María Herreros, Calpurnio, Oscar Gual i Martín López.
 
 
D'altra banda, les editorials, llibreries i “fanzines” que han exposat el seu material han sigut: La Cúpula, De Ponent, La Estación del Cómic, Ultrarradio, Ponent Mon, Usted Ed., Librería El Puerto, Glénat, Ediciones Valientes, Zulo Azul, NeoTem, Futurama, Arròs Negre, Gráficas Torete, El Fresquito, Ediciones Calamidad i Ficromic.