Navega cap amunt
Inicia

 Els tractaments contra plagues de panderoles i rates en el clavegueram de la ciutat continuen una setmana més

10/08/2020
Gabinet de Comunicació
Des de hui, fins al divendres 14 d'agost, els treballs se centraran en zones del nucli del Port de Sagunt com l'Hospital de Sagunt, el barri de Baladre, l'avinguda Fausto Caruana o el carrer Diputació entre d’altres
La delegació de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt continua, una setmana més, amb els tractaments del clavegueram de la ciutat contra plagues de panderoles i rates. Després que en setmanes anteriors ja s'haja treballat en zones que van des de la platja del Port de Sagunt cap a l'oest del municipi, durant la setmana del 10 al 14 d'agost els tractaments contra plagues en el clavegueram se centraran en zones del nucli del Port de Sagunt com l'Hospital de Sagunt, el barri de Baladre, l'avinguda Fausto Caruana o el carrer Diputació, entre d’altres.

Segons expliquen des del departament, els tractaments, que es duran a terme alhora per dos grups dividits en dos zones diferents, seran en onada fins a cobrir la totalitat del municipi. A més, com a novetat, en esta ocasió s'ha introduït un nou tractament amb una pintura insecticida que resulta el més efectiu del mercat contra les panderoles. 

El regidor de Sanitat, Javier Timón, recorda a la ciutadania que, fruit del tractament insecticida i rodenticida que s'intensificarà en la xarxa de clavegueram municipal durant les pròximes setmanes, «és possible que la ciutadania perceba de manera puntual albiraments ocasionals d'unes certes plagues a causa de l'ús de potents productes per al control de les panderoles que s'emprarà. És previsible albirar en alguns punts eixides eventuals a la superfície d'estos insectes des del clavegueram». Esta situació, coneguda com a "efecte desallotjament", no ha de preocupar la ciutadania, tal com assegura el regidor, ja que els exemplars moriran en un curt espai de temps, fruit del tractament, i en cap cas colonitzaran nous llocs, ni s'hi establiran per a continuar el seu cicle de vida.
No obstant això, des del departament de Sanitat conviden la ciutadania a, en cas de detectar problemes d'una certa magnitud, contactar amb l'Ajuntament per a comunicar qualsevol possible incidència, telefonant al 96 265 58 58 i a alguna de les següents extensions 6847, 6848, 6849 i/o 6850.