Navega cap amunt
Inicia

 ‘Puja't al tren del comerç i coneix la teua ciutat’ permetrà els majors conéixer millor el comerç local

22/10/2019
Gabinet de Comunicació
Es tracta d'una iniciativa on estarà disponible un tren els dimarts i divendres de novembre perquè les persones majors puguen desplaçar-se de Sagunt al Port de Sagunt i viceversa i fer una ruta pel teixit comercial i els punts més emblemàtics

Durant el mes de novembre s'oferirà, tots els dimarts i divendres, un servici de tren gratuït davall el lema ‘Puja't al tren del comerç i coneix la teua ciutat’. Es tracta d'una iniciativa que pretén posar facilitats a la ciutadania perquè puga desplaçar-se pel municipi i conéixer així el comerç local, unint el comerç, el turisme i els diferents servicis i productes que oferix la ciutat.

L'activitat s'ha presentat este matí en una roda de premsa al Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt en la qual ha estat present la regidora de Comerç, Gloria Parra; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; la presidenta de l'Associació de Comerç “Ciutat de Sagunt”, Lola Torrente; i el president de Renascitur, Jorge Raúl Ferrer.

Els dimarts del mes de novembre, els majors del Port de Sagunt podran visitar Sagunt a través del ‘Tren del Comerç’, que els recollirà i guiarà pel teixit comercial de Sagunt, visitant el barri jueu, el Castell i el Teatre Romà, tot això acompanyats per una guia especialitzada, i culminant la seua visita al Mercat Municipal de la ciutat.

El mateix succeirà els divendres de novembre però, esta vegada, el Tren del Comerç partirà des de Sagunt al Port de Sagunt amb una ruta pel teixit comercial, el barri obrer, l'Alt Forn i la Gerència, acabant l'excursió també el Mercat Municipal on, a més, tindran temps lliure per poder fer compres de productes de proximitat.

Per a la regidora de Comerç, Gloria Parra, este projecte “és una prova ineludible que mostra que la mà de l'Ajuntament està tendida, així que seguirem en este camí promocionant el comerç de la ciutat. Personalment este projecte m'agrada molt perquè a més es potencien tots dos nuclis i la gent podrà conéixer-los en profunditat, conéixer la seua oferta i els seus punts d'interés”.

Per part seua, la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha puntualitzat que des del departament que dirigix “enteníem que havíem de col·laborar en este projecte ja que, com diem, el turisme i el comerç han d'anar de la mà i això és una vegada més un exemple de governança col·laborativa entre administracions i sector privat. Entenem que l'objectiu és sensibilitzar als ciutadans del municipi que tenim un comerç i un patrimoni amb una qualitat excel·lent, una ciutat que val la pena visitar en qualsevol moment de l'any, una ciutat viva i un comerç que, cada dia, comença a estar més viu”.

Esta iniciativa està organitzada per la Federació Comarcal d'Associacions de Comerç de Camp de Morvedre (FACOSA), junt a Renascitur i Unió Gremial, així com amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt, concretament dels departaments de Turisme i Comerç.

De moment, esta iniciativa va dirigida al col·lectiu de majors, però més endavant també podran participar altres col·lectius de la ciutat i fins i tot d'altres poblacions, tot això amb l'objectiu d'aconseguir un comerç més viu, involucrat i participatiu amb la societat.

D'altra banda, segons ha informat el president de Renascitur, Jorge Raúl Ferrer, la idea d’este projecte va sorgir fa dos anys en FITUR quan es va realitzar una presentació sobre conéixer València de nord a sud i allí es trobava Sagunt al costat de la localitat de La Vall d'Uixó i molts altres municipis “i es va donar una circumstància que va ser surrealista, i és que estàvem promocionant la Comunitat Valenciana i ens vam adonar que entre nosaltres hi havia municipis que no ens coneixíem, i ens vàrem donar compte que pots promocionar València a la resta d'Europa i del món, però si els valencians no coneixen les seues comarques tenim un problema”. En este sentit, des de Renascitur han informat que enguany han presentat en FITUR un projecte sobre 'València, coneix la teua comarca' amb la intenció d'acostar als ciutadans les diferents comarques. “Res més acabar la fira, se'ns va plantejar l'opció de dur a terme este projecte en la realitat, i així es desenvolupa el projecte que uneix el comerç i el tren” ha assenyalat Ferrer.

Seguidament, la presidenta de l'Associació de Comerç ‘Ciutat de Sagunt’, Lola Torrente, ha manifestat que se senten molt contents i orgullosos “perquè el comerç haja optat per esta unió. D’esta manera estem fent diverses coses; d'una banda ensenyant el que és la ciutat i, per un altra, estem ajudant a que el comerç puga vendre una miqueta més, i finalment que vinguen d'altres zones a conéixer el que és la nostra ciutat”.

Finalment, cal destacar que comprant en qualsevol dels comerços que participen en esta iniciativa es proporcionaran uns tiquets que s'aniran encunyant amb cada compra realitzada i, una vegada estiga íntegrament encunyat, s'organitzaran les diferents excursions.
​​