Navega cap amunt
Inicia

 Els terrenys situats al costat del poliesportiu internuclis canviaran íntegrament a ús esportiu

19/09/2019
Gabinet de Comunicació
El principal motiu del canvi és ampliar les instal·lacions esportives i construir un estadi municipal de futbol
Fotografia d'arxiu
Els terrenys situats al costat del Pavelló Poliesportiu internuclis s'han transformat íntegrament en una àrea d'ús esportiu. En este sentit, la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sagunt ha obert al termini de consultes, que serà de 30 dies, per a la transformació d'este terreny. El principal motiu del canvi és que en un futur es construïsca un estadi municipal de futbol i multiusos. Es tracta d'una parcel·la de propietat municipal situada entre els carrers Francisco Mora, avinguda de la Vila i el poliesportiu internuclis.

El regidor d'Urbanisme, Quico Fernández, ha aclarit que “volem transformar esta àrea en una zona 100% esportiva. En l'anterior legislatura modificarem ja esta parcel·la perquè es canviara la localització dels usos dels terrenys esportius i educatius, però, finalment, s'ha decidit que tota l'àrea siga esportiva, més de 100.000 metres quadrats, i que l'àrea educativa passe a un altre lloc que també reunisca les condicions necessàries per a cobrir la futura demanda”.

Este projecte de construir un gran estadi de futbol per a tota la ciutat, i que és necessari per a un lloc com Sagunt, seguix cap avant i estem fent tots els passos perquè, al més prompte possible i definitivament, es puga executar una obra que done resposta a la demanda de tota la ciutat i de tots els clubs esportius”, explica Fernández.



En este sentit, cal recordar que va ser l'octubre de 2017 quan el Ple va aprovar el canvi de localització dels usos dels terrenys esportius i educatius d'esta zona. Després que es realitzara una anàlisi de proximitat a altres nuclis esportius, bones comunicacions i altres requisits mínims imprescindibles que garantiren la viabilitat tècnica i esportiva del projecte, esta és la parcel·la que es va triar finalment, ja que, a més, es va valorar la possibilitat que oferix per a futures ampliacions.

És per este motiu que la regidoria d'Urbanisme, a proposta de la delegació d'Esports, va proposar en el seu moment una reassignació del territori i els seus usos a la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, resultant la resposta favorable al canvi de parcel·la, passant la corresponent a usos esportius a la parcel·la amb orientació sud i la destinada a usos educatius a la parcel·la amb orientació nord. Concretament, la parcel·la de domini públic situada en el macrosector III, fins al moment, contenia 93.000 m² dividits en 43.000 m² per a ús educatiu i 50.000 m² per a ús esportiu. Ara, en canvi, s'ha decidit que la parcel·la, íntegrament, es destinarà a ús esportiu per a donar més dimensió al projecte d'estadi de futbol, prescindint de l'ús escolar que es reubicarà en un altre terreny que reunisca les condicions adequades.